dinsdag 24 maart 2015

Uitnodiging


UITNODIGING vanwege CCI,
"CARDIJN  COMMUNITY  INTERNATIONAL" "Ik droom van een kerk die een moeder is, en een herderin.
Paus Franciscus


 INTERNATIONALE CONFERENTIE  in JOE BEACH Conference Centre, 
    Mamallapuram,  Chengalpattu District,   in India   (Tamil Nadu)      
  Zaterdag 5 december 2015 tot en met dinsdag 8 december  2015  


50 Jaar na Vaticanum II 
In het perspectief van de spiritualiteit van Kardinaal Cardijn.


   De H. Paus Johannes XXIII riep het Tweede Vaticaans Concilie samen in oktober 1962, dat beëindigd werd tijdens het pontificaat van paus Paulus VI op 5 december 1965. Deze Oecumenische Raad was verantwoordelijk voor het succesvol besturen van de Kerk in de woelige jaren na de Tweede Wereldoorlog en in de groeiende rol van de Kerk in de moderne wereld.  

   
In februari 1965 benoemde de Zalige paus Paulus VI  Cardijn tot kardinaal en aartsbisschop, waardoor hij deel kon nemen aan de vierde zitting van het Tweede Vaticaans Concilie als een Vader van de Raad. Cardijn was aanvankelijk lid van de voorbereidende commissie op Lekenapostolaat en later een expert in de conciliaire Commissie op Vaticanum II.  

   
Kardinaal Cardijn hield 3 toespraken in Vaticanum II over  “ Vrijheid van Godsdienst "  " Jongeren in de Derde wereld ” en ‘' De arbeiderswereld ”. Op een conferentie in Manilla, de Filippijnen, in oktober 2012, werd door de Cardijn Community International (CCI) een 3-jarig project gelanceerd met als thema "Vaticanum 2 + 50: Een Cardijn Perspectief" om opnieuw onderzoek te doen in de geest en de besluiten van Vaticanum II op het gebied van 'sociale leer van de Kerk en de rol en deelname van de leken binnen de Kerk.  

Deze Internationale Conferentie is om de 50ste verjaardag van de sluiting van het Tweede Vaticaans Concilie te herdenken. Vertegenwoordigers uit verschillende landen, internationale organisaties en leiders van de kerk worden verwacht om dit mega-evenement bij te wonen. De Cardijn Community International (CCI) is een beweging van mensen die werken voor een duurzame ontwikkeling. CCI bevordert Cardijn's spiritualiteit, visie en methodiek zoals : " Zien, Oordelen, Handelen ” De vijftigste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie geeft ons een nieuwe hoop met Paus Franciscus die uitriep.: 'O, wat zou ik graag een arme Kerk hebben en voor de armen'.


Openingscermonie: zaterdag 5 december, 2015 - 18:00 u. Door Zijne Eminentie Kardinaal Baselios Cleemis Catholicos, voorzitter van de katholieke bisschoppenconferentie van India (CBCI)
Conferenties : van zondag 6 tot dinsdag 8 december 2015 
Locatie: Joe Beach Conference Center: www.joebeach.in
Mamallapuram, Kancheepuram District - 603 104. TAMIL NADU India 
Het hotel ligt op 38 km van de internationale luchthaven van Chennai 

45 km van de stad Chennai - gemakkelijk bereikbaar via de weg.
Joe Beach is een aan de zee gelegen Conferentie Center, aan de oostkust en biedt een panoramisch uitzicht en de sfeer van een van de mooiste stranden. Mamallapuram tot nu toe bekend als Mahabalipuram is een stad in het district Kancheepuram in Tamil Nadu langs de Coromandel kust van de Golf van Bengalen. Het ligt op ongeveer 52 km ten zuiden van de stad Chennai. Het is een oude historische stad, die een groep van heiligdommen uitgehouwen uit de rotsen heeft. De groep van monumenten hier is geclassificeerd door de UNESCO als Wereld Erfgoed. De plaats trekt veel toeristen aan het hele jaar door. Het weer: In de winter in december varieert het tussen de 18 tot 20 graden Celsius.

Wie kan deelnemen? CCI-leden, huidige en voormalige leden van Cardijn bewegingen, studenten-organisaties en bewegingen, religieuze en particulieren die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Deelnemers aan de conferentie die wensen om hun families mee te brengen worden verzocht de voorafgaande goedkeuring van de organisatoren te vragen.
Faciliteiten:
* Twin sharing airco kamer met televisie
* Alle maaltijden (Indische en Continental)
* De klok rond  koffie  en thee
* Volledig voorzien van airconditioning  in de conferentiezaal
* Toegang tot het zwembad / gaming area
* Beperkte WiFi
* Conference kit

Accommodatie:
Twee persoonskamer: 100$=91,20€, 2 personen - 182,40€ alles inbegrepen dit wil zeggen: 4 nachten en 5 dagen, plus alle maaltijden, beginnend vanaf 5 december met het avondmaal, tot en met 9 december na het ontbijt.
Een persoonskamer:  150$  = 136,77 € - alles inbegrepen.
Registratiekosten:       20$  =   18,23 €

De Cardijn Gemeenschap India - is mede-gastheer van de conferentie in het subsidiëren van de maaltijden en conferentie onkosten.

Inschrijving worden  afgesloten wanneer 200 inschrijvingen maximum worden bereikt. Wacht daarom niet te lang met inschrijven om teleurstellingen te voorkomen. 

Ingevulde inschrijvingsformulier worden gezonden aan:

Cardijn Community India (CCI) 

C-269 Jeganathan Street
Periyar Nagar, Chennai - 600 082, INDIA


U kunt online registreren: vatican2plus50@gmail.com
U kunt online registratie downloaden: www.cardijn.info


Er is een bankrekening beschikbaar in België, waarop u uw steun kunt storten. Slechts enkelen onder ons zullen de gelegenheid hebben om deel te nemen, maar wij kunnen de beweging en de conferentie steunen, door een bijdrage of een milde gift en ook door ons gebed. Dat is wat de leiding van CCI in India hebben gevraagd.Dank bij voorbaat.


Leo De Meyer
Jan Beyers
Ria Beldé

De Meyer +32 3 651 33 68